Indretningssystemer i træ eller metal

Indretningssystemer i træ eller metal

-

Valget af indretning til en erhvervsbil er en vigtig beslutning. Hvis lasten ikke er fastgjort, vil det ofte forårsage et klæbrigt, ubehageligt og farligt rod i køretøjet med alt fra ustabil last til ridser, buler og lækager. Korrekt indretning af dit køretøj er ikke kun med til at gøre det smart og sikkert, men også behageligt og produktivt for din virksomhed.

Det er vigtigt at overveje, hvad der skal transporteres i bilen, for at finde den ideelle indretningsløsning for dig. Spørgsmål om brugsfrekvens og lastens vægt, størrelse og robusthed kan være med til at afgøre, hvilken type reoler der egner sig bedst til formålet. En ting, man som operatør skal overveje, når man vælger at installere et reolsystem, er, hvilket materiale der er mest velegnet. Mulighederne spænder fra træ- til metalreoler.

 

 

Et tungt emne

Nogle operatører starter med at vælge en hjemmelavet reolløsning i træ. Enkle gulve og reoler i krydsfiner kan faktisk være en nem og billig løsning. Hvis det kun er nødvendigt at transportere nogle få værktøjer til f.eks, montering af leverede forbrugsvarer, så findes der mange løsninger, hvoraf de fleste kan monteres på en enkelt dag.

Det er dog vigtigt at huske, at træ har sine begrænsninger. Selv om det tilsyneladende beskytter varebilens indretning, skal det behandles grundigt for at forhindre absorption af væsker. Den største begrænsning ved træ er formentlig vægten. Træ er tungt, og en reolløsning i træ går ud over køretøjets nyttelast. En varebils nyttelast er dens bruttovægt. Det er den samlede tilladte vægt, når man medregner dens egenvægt, passagerer og gods. Det er vigtigt at overholde varebilens nyttelast, hvis transporten skal overholde loven. Hvis du læsser en varebil til over dens maksimale tilladte akselvægt, kan det koste en bøde.

Det kan være problematisk at vælge, hvilken løsning du vil bruge til indretningen af din varebil, da mange enheder kan øge vægten af køretøjet betydeligt. En godt alternativ til træ er højstyrkestål. Modulære indretningssystemer i metal er nemme at installere og et meget lettere alternativ til træ. Et indretningssystem af metal i samme stil vejer halvt så meget som et system af træ.

 

 

Brug af lette og avancerede metalreoler kan medføre store besparelser. Ved at reducere vægten af køretøjets reoler er det muligt for operatører at bevare køretøjets nyttelast ved at øge vægten på andre områder. Nemlig i forbindelse med last eller udstyr. Muligheden for at transportere mere ad gangen giver flere leveringer eller færre ture om dagen. Det har en positiv indvirkning på effektiviteten og i den sidste ende på omkostningerne. 

Desuden kan tunge indretningssystemer øge brændstofforbruget, hvilket kan have en negativ indvirkning på omkostningseffektiviteten, især for flådeoperatører. Et lavere brændstofforbrug giver ikke kun besparelser, men det har også en positiv virkning på virksomhedens CO2-aftryk.



En sikkerhedsovervejelse

Indretning af varebilen og opbevaring handler ikke kun om nyttelast og avancer. Dårligt lastede køretøjer kan være forskellen mellem liv og død. Der kan være en masse forskellige ting bag i en varebil. Men bare fordi værktøjet opbevares i kasser, betyder det ikke, at det er lastet sikkert. Selv det mest uskadelige produkt kan være dødeligt ved et sammenstød.

At udvise omsorg er en løbende forpligtelse, og varebilschauffører og flådeejere skal være opmærksomme på farerne. Ligeledes medfører medarbejderforsikring, at mange større operatører kun installerer indretningssystemer med dokumenteret effekt ved kollisionstests.

Dårligt designede indretningssystemer understøtter ikke den belastning, der typisk forekommer ved et sammenstød. Faktisk kan systemerne selv blive et projektil. Selv om et reolsystem i træ kan føles robust ved bremsning eller kørsel i sving, kan der opstå problemer i tilfælde af et sammenstød. Træreoler adskilles ved en ulykke, og på trods af at mange tror, at skillevæggen beskytter dem, ryger udstyret lige igennem den.

Ingen reoler, uanset materiale, må genbruges i tilfælde af en ulykke. Det er dog vigtigt at huske på, at selv om metalreoler bøjes, kræves der meget større kraft til at slå dem i stykker, end det er tilfældet med reoler i træ.

 

 

Forrentning af din investering i reoler

Selv om træ kan være en billigere løsning til reoler, er metalløsninger i den sidste ende mere omkostningseffektive. Træ er en nem systemløsning med begrænset levetid. Det er ikke nemt at flytte fra ét køretøj til et andet. Derfor er du nødt til at montere nye reoler, hvis du skifter køretøj.

Et modulært indretningssystem af metal er derimod ofte en mere alsidig løsning. Metalsystemerne, der er meget sikrere, er også designet til at holde længere, og de er derfor en bedre investering.

Ligeledes har metalsystemer større funktionalitet. Træ er meget tykkere end metal, og det giver problemer, når man forsøger at fremstille strømlinede opbevarings- og reolløsninger. Et velkonstrueret metalsystem udnytter pladsen optimalt. I bedste fald kan det endda gøre det muligt at vælge et mindre køretøj.

 

 

Reolsystemer i metal kan forsynes med en række funktionaliteter fra sikkerhedskasser til elværktøj og skabe til reservedele. De holder længere, er alsidige og kan overføres fra ét køretøj til et andet. Hvis man kigger på gensalg, øger de også værdien af det køretøj, hvor de er installeret.

Kvalitetsreoler i metal giver større driftseffektivitet. Bedre organisering i køretøjet er med til at gøre arbejdet mere effektivt og giver enhver virksomhed et perfekt professionelt image.

Læs mere om vores lette indretningsløsninger, eller kontakt et medlem af vores team for at drøfte dit behov.