indretning af varevogne

Modul-System

MODUL-SYSTEM

Vi kan lave din tomme varevogn om til en fuldt funktionsdygtig servicebil ved hjælp af vores modulære indretningsløsninger og hyldesystemer. Vi tilbyder en komplet service til opbygning af din varebil, som ud over uundværlige indretningssystemer kan inkludere modulopbyggede gulve samt beklædninger, elektriske systemer, tilbehør, grafik og dekoration.

Vi tilpasser indretningsløsninger til en bred vifte af varebiler og erhvervskøretøjer, herunder lette erhvervskøretøjer, multi-vogntog og firhjulstrækkere. Uanset hvilken branche du arbejder inden for, eller hvad du transporterer, kan vi tilbyde et indretningssystem, der passer til din virksomhed, hvad enten der er tale om en enkelt varebil eller en hel vognpark.

 

FORDELE

  • Modulopbyggede indretninger med hurtig montering.
  • Vores letvægtssystemer giver øget lastevne eller et lavere brændstofforbrug.
  • Beskytter miljøet: lavere brændstofomkostninger og en lavere CO2-udledning
  • Større fleksibilitet i din daglige drift med skræddersyede opbevaringsløsninger.
  • Udvidet funktionalitet takket være tilbehør, så du får en mere effektiv arbejdsplads.
  • Robust, slidstærk og kollisionssikker opbygning og indretning af dit køretøj.
  • Ingen indgribende montage af indretning for at beskytte bilens restværdi.

SKRÆDDERSY ET KIT TIL DIN VAREBIL

Vi tilbyder en bred vifte af designede kits, der er skræddersyet til hvert enkelt køretøj.  
Vælg dit køretøj nedenfor for at se de tilgængelige løsninger.

 

Dobbelt gulv

Gå til produkter »

For lette erhvervskøretøjer i det mindre segment bliver dobbeltbundsløsninger stadig mere populære. Det skyldes at de maksimerer udnyttelsen af lastrummet.

LÆS MERE

Ekstra lange skuffer, der er beregnet til tung og omfangsrig last, er installeret under dobbeltbunden. Hver skuffe har en lastekapacitet på 80 kg, alternativt 100 kg, hvis der anvendes en gummibelagt indsats. Skufferne kan udvides ca. 80 procent, og kuglelejeløsningen gør dem både stabile og nemme at betjene. Smart tilbehør bidrager til øget funktionalitet.

Dobbeltbunden er installeret oven på skufferne. For at få den bedst mulige kombination af letvægt og robusthed er gulvene fremstillet af et sandwichmateriale med aluminium på toppen og bunden. Kantstrimler i aluminium er inkluderet for en lækker finish.

Dobbeltbunden har integrerede lastskinner, der kan bruges til fastgørelse af vognreoler eller til sikring af last. Modul-System tilbyder surringsøjer, der er ekstremt robuste og nemme at flytte.

MAKSIMERET UDNYTTELSE AF LASTRUMMET

En dobbeltbundsløsning maksimerer udnyttelsen af lastrummet. Tung og omfangsrig last placeres i de lange skuffer under dobbeltbunden og er let tilgængelig udvendigt fra køretøjet. Pladsen over dobbeltbunden er tilgængelig til værktøj og andet udstyr. Det er også muligt at installere vognreoler oven på dobbeltbunden for at maksimere udnyttelsen af lastområdet.

KOLLISIONSSIKKER

Af sikkerhedsmæssige årsager opbevares tunge og omfangsrige genstande i lange skuffer under dobbeltbunden. Hver skuffe er udstyret med et CRP (Crash Restraint Panel), der forhindrer, at lasten kastes fremad i tilfælde af en ulykke.

Når dobbeltbundsløsningen er installeret i køretøjet, gøres det med sikkerhed i tankerne. Skufferne er fastgjort med en vis afstand mellem produkterne for at skabe indbyggede deformationszoner, der forhindrer dem i at blive skubbet ind i bagvæggen i tilfælde af et sammenstød bagfra.

Som en mulighed tilbyder vi en kollisionssikkerhedsvæg, der monteres tæt ved og forstærker bagvæggen. I tilfælde af et sammenstød bagfra absorberer den belastningen fra dobbeltbundsløsningen for yderligere at beskytte føreren og passageren.

 

LÆS MINDRE

Indretningstilbehør

GÅ TIL PRODUKTER »

Modul-Systems tilbehør er innovative produkter, som er specialudviklet til brug i det modulære system. Ved at anvende Modul-Systems tilbehør øger du indretningssystemets funktioner og skaber en mere effektiv arbejdsplads.

Let og robust

GÅ TIL PRODUKTER »

Modul-System har stor erfaring i at fremstille lette indretningssystemer i stål. Vi var de første i branchen til at bruge højstyrkestål (HSS) og senere ultra-højstyrkestål (UHSS) til vores produkter. Ved at anvende dette højteknologiske materiale er det blevet muligt at reducere vægten af vores produkter endnu mere, samtidig med at løsningerne forbliver ekstremt robuste og kollisionssikre.

Når indretningssystemet vejer mindre, giver det mange fordele, herunder øget belastningsevne, lavere brændstofforbrug og mindre udledning.

LÆS MERE

Når stål er lettere end aluminium og plast

Har du problemer med nyttelasten? Overvejer du at skifte til et andet materiale for at reducere indretningssystemets vægt? Hvis det er tilfældet, skal du måske genoverveje det.

Vi har lavet en direkte sammenligning mellem vægten af den nuværende Modul-System-indretning og vægten af tilsvarende moduler, hvis de blev fremstillet i et andet materiale. Det forudsatte, at belastningsevnen var den samme.

Konklusionen var, at systemet ville veje nogenlunde det samme, hvis det blev fremstillet i aluminium, og ville blive væsentligt tungere, hvis det blev fremstillet i et plast-/kompositmateriale eller i blødt stål.

 

  Modul-System Aluminium Plast/komposit Højstyrkestål Blødt stål
Vægt 78 kg 79 kg 83 kg 104 kg 116 kg
Forskel (kg)   +1 kg +5 kg +26 kg +38 kg
Forskel (%)   +1 %  +6 % +25 % +33 %

 

LÆS MINDRE

UHSS - DET OPTIMALE MATERIALE TIL BILINDRETNING

GÅ TIL PRODUKTER »

Når der tales om stål tænkes der ofte på traditionelt stål. Idag findes der dog betydelig flere avancerede ståltype tilgængelige. Hvilket stål som er mest optimalt afhænger af i hvilken forbindelse produktet skal anvendes og hvilken egenskaber det skal have.

Modul-Systems ultrahøjstyrke stål er fire gange så stærkt som traditionelt stål. Den ekstreme styrke muliggør konstruktioner i væsentlig tyndere plade, hvilket giver lettere produkter.

LÆS MERE

Men at anvende ultra-højstyrkestål er ikke så nemt, som det måske lyder. For at opnå en god stivhed med tyndere stål, er det almindeligvis nødvendigt at ændre formen.

Eksempelvis har Modul-System-hylderne en rullet kant, der modvirker bøjning. Dette patentanmeldte design gør, at det er muligt at reducere vægten med op til 40 % sammenlignet med en tilsvarende hylde i blødt stål.

 

Sammenligning af materialer

Har du problemer med nyttelasten? Overvejer du at skifte til et andet materiale for at reducere indretningssystemets vægt? Hvis det er tilfældet, skal du måske genoverveje det.

Vi har lavet en direkte sammenligning mellem vægten af den nuværende Modul-System-indretning og vægten af tilsvarende moduler, hvis de blev fremstillet i et andet materiale. Det forudsatte, at belastningsevnen var den samme.

Konklusionen var, at systemet ville veje nogenlunde det samme, hvis det blev fremstillet i aluminium, og ville blive væsentligt tungere, hvis det blev fremstillet i et plast-/kompositmateriale eller i blødt stål.

 

  Aluminium Blødt stål HSS UHSS
Densitet  2.7 kg/dm3 7.8 kg/dm3 7.8 kg/dm3  7.8 kg/dm3
Styrke 70-150 MPa 200 MPa 350-500 MPa 700 -1100 MPa
Elasticitetsmodul  70 GPa  210 GPa 210 GPa 210 GPa
         
Relativ densitet 1 3 3 3
Relativ styrke 1 1,5-2 3-4 4-6
Relativ elasticitetsmodul 1 3 3 3
Relativ slagfasthed 1 2 2,5 3

 

Alt stål, uanset styrke, har samme densitet og elasticitetsmodul. Det betyder, at uanset hvilken stålkvalitet der anvendes, vejer produkter med samme størrelse og form lige meget og bøjer lige meget, når de belastes. Forskellen på dem er deres styrke, idet ultra-højstyrkestål kan klare op til 6 gange mere belastning end et tilsvarende produkt i aluminium.

 

LÆS MINDRE

VÆLG DIT KØRETØJ


Vælg dit mærke af varevogn nedenfor for at se vores udvalg af indretningsforslag, vognbund og sidebeklædning

LAD OS FÅ EN SNAK

Har du spørgsmål, eller ønsker du at lave en aftale?
Skriv dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig!

Eller besøg vores FAQ side og se om dit
spørgsmål allerede er blevet besvaret:

Besøg FAQ siden